PLANI MËSIMOR “MASTER I SHKENCAVE NË DREJTËSI”

Nr Viti 1 Ngarkesa e lëndëve / veprimtarive formuese Ngarkesa mësimore sipas
semestrave kur zhvillohet lënda
Semestri I Semestri II
ECTS A-E Orë audit Leksione Seminar Orë jashtë audit Leksione Seminar Leksione Seminar
1 Histori e Institucioneve 10 A 105 75 30 145 75 30     1
a. Histori e Institucioneve

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Mirela Bogdani
 • Monika Canco
5   52 37 15 73 37 15     1
b. E Drejtë Romake

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Enkeleda Olldashi
 • Dr. Erida Pejo
5   53 38 15 72 38 15     1
2 Hyrje në Ekonomi 4 A 42 30 12 90 30 12     1
3
E drejte Publike

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Evis Alimehmeti
8 A 84 60 24 116 30 12 30 12 1+2
4
Histori e shtetit dhe të drejtës në Shqipëri

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Kristinka Jançe
8 A 84 60 24 116 30 12 30 12 1+2
5
Filozofi e së Drejtës

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Entela Nikaj
8 A 84 60 24 116 30 12 30 12 1+2
6
E Drejtë Kushtetuese

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Aurela Anastasi
 • Dr. Erind Mërkuri
 • Dr. Pjereta Agalliu
 • Fabian Topollari
10 A 105 75 30 145 30 15 45 15 1+2
7 Gjuhë e huaj (juridike) 6 D 45 0 45 105     0 45 2
8
Të drejtat dhe liritë themelore të njeriut

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Oriona Muçollari
 • Prof. Asoc. Dr. Nadia Rusi
6 A 60 45 15 90     45 15 2
Totali për Vitin I 60 A 609 405 204 891 225 93 180 111  
  Viti II
1
E Drejtë Financiare

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Kristaq Gjyli
 • Dr. Ejona Bardhi
 • Dr. Anisa Angjeli
 • Henris Balliu
6 B 60 45 15 90 45 15     1
2
E Drejtë Civile

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Ardian Nuni
 • Prof. Dr. Nada Dollani
8 B 84 60 24 116 45 12 15 12 1+2
3
E Drejtë Penale (pj e përgjithshme)

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Skënder Kaçupi
 • Prof. Asoc. Dr. Dorina Hoxha
 • Dr. Iv Rokaj
 • Dr. Ivas Konini
 • Dr. Enio Ibro
 • Dr. Genada Taho
12 B 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
4
E Drejtë Ndërkombëtare Publike

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Erjon Muharremaj
 • Dr. Fjorda Shqiarri
10 B 105 75 30 145 45 15 30 15 1+2
5 E Drejtë Administrative 12 B 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
 
a. E Drejtë Administrative I

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Eralda Methasani
 • Dr. Klesta Hysi
6   60 45 15 90 45 15     1
 
b. E Drejtë Administrative II

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Vera Shtjefni
6   60 45 15 90     45 15 2
6
Metodat e Kërkimit Shkencor

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Kristinka Jançe
 • Prof. Asoc. Dr. Rezarta Demneri
 • Prof. Asoc. Dr. Nadia Rusi
4 A 42 30 12 58     30 12 2
7
E Drejtë Agrare

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Ilda Melo
4 B 42 30 12 58 30 12 2
8 Lëndë me zgjedhje I 4 C 42 30 12 58     30 12 2
  Totali për Vitin II 60   609 450 159 891 225 75 225 84  
Viti III
1
E Drejtë e Detyrimeve

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Kestrin Katro
 • Prof. Asoc. Dr. Anjeza Liçenji
 • Prof. Asoc. Dr. Ersida Teliti
 • Xhon Skenderi
12 B 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
2
E Drejtë Penale (pj e posaçme)

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Altin Shegani
 • Prof. Asoc. Dr. Rezarta Demneri
 • Prof. Asoc. Dr. Kreshnik Myftari
 • Ina Veleshnja
 • Xhei Çeliku
12 B 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
3
Procedurë Civile

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Flutura Kola
 • Dr. Silvana Çinari
 • Dr. Petrina Broka
12 B 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
4
E Drejtë e Punës

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Eneida Sema
10 B 105 75 30 145 45 15 30 15 1+2
5
E Drejtë Familjare

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Xhensila Kadi
 • Dr. Eniana Qarri
 • Armela Maxhelaku
8 B 84 60 24 116 30 12 30 12 1+2
6
E Drejtë Sociale e Punës

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Zhaklina Peto
 • Griselda Muhametaj
6 C 60 45 15 90     45 15 2
  Totali për Vitin III 60   609 450 159 891 210 72 240 87  
Viti IV
1
Drejtësia penale për të mitur

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Jola Bode
 • Dr. Ela Kerka
6 B 60 45 15 90 45 15     1
2
E Drejtë e Pronësisë Intelektuale

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Ilda Muçmataj
 • Dr. Laura Vorpsi
4 C 42 30 12 58 30 12     1
3
Procedurë Penale

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Artan Hoxha
 • Prof. Asoc. Dr. Lirime Cukaj
 • Dr. Dorina Saja
 • Joana Qeleshi
12 B 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
4
E Drejtë Europiane

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Iva Zajmi
 • Dr. Fjoralba Caka
6 C 60 45 15 90 45 15 45 15 1
5
E Drejtë e Shoqërive Tregare

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Argita Malltezi
 • Dr. Jonida Rystemaj
 • Dr. Armela Kromiçi
10 B 105 75 30 145 30 15 45 15 1+2
6 Kriminalogji-Penalogji 10 B 105 75 30 145 45 15 30 15 1+2
 
a. Kriminalogji-Penalogji

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Skeridan Kurti
 • Prof. Asoc. Dr. Ervin Karamuço
 • Dr. Adela Buçpapaj
 • Dr. Valbona Ndrepepaj
6   60 45 15 90 45 15     1
 
b. Ekzekutimi i vendimeve penale

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Klodjan Skenderaj
 • Koli Bele
4   45 30 15 55     30 15 2
7 Metoda praktike të zbulimit të veprave penale 6 D 60 45 15 90     45 15 2
 
a. Kriminalistikë

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Engjëll Likmeta
3   30 22 8 45     22 8 2
 
b. E Drejtë Penale informatike (kibernetike)

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Engjëll Likmeta
 • Dr. Iv Rokaj
3   30 23 7 45     23 7 2
8
E Drejtë Private Europiane

Pedagogët e Lëndës

 • Prof.Dr. Eriona Katro
6   60 45 15 90     45 15 2
  Totali për Vitin IV 60   612 450 162 888 240 87 210 75  
Viti V
1 E Drejtë Penale Ndërkombëtare dhe Europiane 8 C 84 60 24 116 60 24     1
 
a. E Drejtë Penale Ndërkombëtare

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Jola Bode
 • Dr. Ela Kerka
 • Dr. Jonad Bara
 • Dr. Etlon Peppo
4   42 30 12 58 30 12     1
 
b. E Drejtë dhe Politikë Penale Europiane

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Besnik Cerekja
 • Dr. Alban Koçi
 • Lulzim Bajramemaj
4   42 30 12 58 30 12     1
2
E Drejtë Biznesi

Pedagogët e Lëndës

 • Prof.Dr. Argita Malltezi
 • Dr. Jonida Rystemaj
 • Dr. Armela Kromiçi
6 B 60 45 15 90 45 15     1
3
E Drejtë Penale Ushtarake

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Sokol Mengjesi
4 B 42 30 12 58 30 12     1
4
E Drejtë Ndërkombëtare Private

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Maksim Qoku
 • Prof. Asoc. Dr. Ervis Çela
 • Sara Hoxha
10 B 105 75 30 145 45 15 30 15 1+2
5
E Drejtë e Sigurimeve

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Juliana Bylykbashi
 • <
3 C 30 25 10 40 25 10 1
6 Lëndë me zgjedhje II 4 C 42 30 12 58     30 12 2
7 Lëndë me zgjedhje III 4 C 42 30 12 58     30 12 2
8
Praktikë/Klinikë e ligjit

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Oriona Muçollari
 • Dr. Alban Koçi
 • Dr. Petrina Broka
12 D 120 90 30 180 45 15 45 15 1+2
  Diplomë/Provim përfundimtar 9 E                 2
  Totali për Vitin V 60   625 270 355 875 180 191 90 164  
TOTALI I VITIT I + II + III + IV + V 300 - 3064 2025 1039 4436 1080 518 945 521  

Lendet me Zgjedhje

  Lëndë me zgjedhje I
(studenti zgjedh 1 lëndë nga ky grup)
1
E drejtë zgjedhore

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Nadia Rusi
2
Teknika legjislative

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Entela Nikaj
3
E drejtë kushtetuese e krahasuar

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Aurela Anastasi
 • Dr. Erind Mërkuri
4
Avokatia dhe noteria

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Erida Pejo
5
Sistemi i rregjistrimit të pasurive të paluajtshme

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Enkeleda Olldashi
6
Mbrojtja ligjore kundër diskriminimit

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Oriona Muçollari
7
E drejtë bankare

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Anisa Angjeli
 • Dr. Kristaq Gjyli
8
E drejtë mjedisi

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Fjorda Shqarri
 • Dr. Erjon Muharremaj
9
Shkrim dhe arsyetim ligjor

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Mirela Bogdani
10
Marredhëniet e punës në administratën publike

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Eralda Methasani
11
Institutet juridike në mesjetë dhe e drejta zakonore shqiptare

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Kristinka Jançe
 • Dr. Amantia Levanaj
12
Logjika formale

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Erind Mërkuri
 • Dr. Adea Pirdeni
13
E drejtë migracioni

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Entela Nikaj
14
Zgjidhja e mosmarrëveshjeve ndërkombëtare

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Entela Nikaj
15
E drejtë humanitare

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Fjorda Shqiarri
16
Mbrojtja e te dhenave personale

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Klesta Hysi
17
Prokurimi publik

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. As. Kristinka Jançe
 • Dr. Rejda Kashta
Lëndë me zgjedhje II
(studenti zgjedh 1 lëndë nga ky grup)
1
E drejta e krahasuar civile

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Ardian Nuni
 • Prof. Dr. Nada Dollani
2
Shitja nderkombetare e mallrave

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Ilda Muçmataj
3
Zgjidhje alternative e mosmarrëveshjeve

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Flutura Kola
 • Dr. Silvana Çinari
4
E drejta e sigurimeve

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Juliana Bylykbashi
 • Prof. Dr. Zhaklina Peto
5
E drejta e pronësisë industriale

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Ervis Çela
6
E drejta familjare europiane

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Eniana Qarri
7
E drejta e Profesioneve të lira

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Anjeza Liçenji
8
E drejta tregtare ndërkombëtare

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Jonida Rystemaj
 • Prof. Dr. Argita Malltezi
9
Qeverisja e koorparatave

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Armela Kromiçi
 • Prof. Dr. Argita Malltezi
10
E drejta e konkurencës

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Argita Malltezi
 • Prof.Dr. Eriona Katro
11
Mjekësi Ligjore

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. As. Lirime Çukaj
12
Psikiarti Gjyqësore

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Kreshnik Myftari
13
E Drejtë Sportive

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Dorina Hoxha
14
E Drejtë Penale e Krahasuar

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Altin Shegani
15
E Drejtë Biomjekësore

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Rezarta Demneri
16
Te drejtat e Njeriut në Porcesin penal

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Sënder Kaçupi
17
Konratat Administrative

Pedagogët e Lëndës

18
Procedimi gjyqësor pranë Gjykatës Evropiane

Prof.Dr.Evis Alimehmeti

Lëndë me zgjedhje III
(studenti zgjedh 1 lëndë nga ky grup)
1
Marëdhëniet pasurore në familje

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Xhensila Kadi
2
E drejta sociale europiane e punës

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Zhaklina Peto
3
Dëmi jashtëkontraktor

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Anjeza Liçenji
4
E drejta e falimentimit

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Kestrin Katro
5
E drejta e konsumatorit

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Ersida Teliti
6 E drejta shëndetësore
7
E drejta e zhvillimit urban

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Ilda Melo
8
E drejtë e krahasuar e punës

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Ilir Rusi
 • Prof. Asoc. Dr. Eneida Sema
9
Juridiksione Penale Ndërkombëtare

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Jola Bode
10
Viktimologji

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Skeridan Kurti
11
Institute të së Drejtës Penale dhe Jurispudenca Kushtetuese

Pedagogët e Lëndës

 • Dr. Kreshnik Myftari
12
Etika profesionale në Drejtësinë Penale

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Engjëll Likmeta
13
Drejtësi Penale e Aplikuar

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. As. Besnik Çerekja
14
Politikë Penale dhe Drejtësi Restauruese

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Skeridan Kurti
15
Mbrojtja Juridike Penale e Mjedisit

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Skënder Kaçupi
 • Prof. Asoc. Dr. Engjëll Likmeta
16
Ekonomia dhe kriminaliteti

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Asoc. Dr. Skeridan Kurti
17 Shteti dhe liritë ekonomike ne BE
18
Politikat e tregut të përbashkët Europian

Pedagogët e Lëndës

 • Prof. Dr. Iva Zajmi
 • Dr. Fjoralba Caka