DEPARTAMENTI: I SE DREJTES PUBLIKE
GRADA/TITULLI: PROFESOR
FUNKSIONI: TITULLARE E SE DREJTES SE
BASHKIMIT EUROPIAN

KONTAKT (E-MAIL): iva.zajmi@fdut.edu.al

Iva_zajmi@yahoo.com


BIOGRAFIA:
Pedagoge prane Fakultetit te Drejtesise, Universiteti i Tiranes, Lektor/e i/e lendeve E Drejta e Bashkimit Europian, E Drejta Institucionale e BE dhe E Drejta e Tregut te Brendshem. Ka perfunduar studimet ne Fakultetin e Drejtesise, Universiteti i Tiranes, dhe eshe specializuar ne Universitetin e Trentos, Itali, (1994-1995), ne Institutin Zviceran te se Drejtes se Karahsuar ne Lozane, Zvivcer (1999-2000) dhe ne Budapest ne Universitetin e Europes Qendrore (1998 – 1999).

EKSPERIENCE PUNESIMI:
Lektore dhe titullare e se Drejtes se BE prane Fakultetit te Drejtise, Universiteti i Tiraesn nga Teori 1996 dhe aktualisht. Lektore dhe trajnere prane shkolles se Magjistratures ne Tirane dhe prane Institutit te Studimeve Europiane. Ka dhene leksione edhe ne Prishtine, Tetove, Budapest, etj.

Gjate 2012 – 2018 ka sherbyer si Komisionere prane Autoritetit te Konkurrences ne Shqiperi.

Gjate 2005 – 2012 ka sherbyer si Zevendes Minsitre e Brendshme e Qeverise Shqiptare dhe Koordinatore Kombetare e Luftes kunder Trafikimit te grave dhe Femijeve.

Ka punuar ne projekte zhvillimi dhe te reformes ne Drejtesi me misione si: Ambasada Amerikane, IOM, Komisioni Europian, UNICEF, Ambasada Daneze, etj.
Flet Anglisht, Italisht dhe Frengjisht.
Eshte e martuar dhe ka dy femije.