Leksion i hapur nga Rektori Prof. Artan Hoxha dhe Drejtuesi i SPAK Z. Altin Dumani, nën moderimin e Dekanes Prof. Dorina Hoxha.

Në datë 12.03.2024. në Ambientet e Fakultetit të Drejtësisë të Universitetit të Tiranës, u mbajt një leksion i hapur nga Rektori i këtij Universiteti Prof. Artan Hoxha dhe Drejtuesi i  SPAK Z. Altin Dumani, nën moderimin e Dekanes Znj. Dorina Hoxha. Prof. Artan Hoxha në fjalimin e tij analizoi hartimin e Reformës në Drejtësi dhe […]

Ceremonia e Prezantimit Të Kolegëve Më Të Rinj

Në ambjentet e Fakultetit të Drejtësisë u zhvillua ceremonia e prezantimit të kolegëve më të rinj, të cilët njëherazi zgjerojnë kapacitetet e fakultetit si dhe qasjen ndaj kërkimit shkencor dhe përvojën akademike ndaj të studentëve. Në ceremoni ishte dhe Rektori i Universitetit të Tiranës, Prof. Dr. Artan Hoxha.    Rektori në fjalën e tij u ndal […]

Qendra e Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (QKEDH), më datë 07 nëntor 2023, nëshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit me Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës me qëllim Parandalimin e Radikalizmit dhe Ekstremizmit të Dhunshëm.

Qendra e Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (QKEDH), më datë 07 nëntor 2023, nëshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit me Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës me qëllim Parandalimin e Radikalizmit dhe Ekstremizmit të Dhunshëm. Gjatë takimit Prof. Asc. Dorina Hoxha shprehu gatishmërinë e institucionit që ajo përfaqëson për të bashkëpunuar në kuadër të kësaj marrëveshjeje. Ajo […]

KONKURSI NË BULLGARI

Pershkrimi:  Nga data 29 Shtator deri më datë 1 Tetor 2023 në Universitetin Amerikan të Bullgarisë, në Blagoevgrad, Bullgari u zhvillua edicioni i parë i konkursit “Balkan Youth Thinkathon”. Balkan Youth Thinkathon organizohet nga Qendra për Informacion, Demokraci dhe Qytetari dhe Departamenti i Politikës dhe Studimeve Europiane në Universitetin Amerikan në Bullgari në bashkëpunim me […]

“Rinia shqiptare, të drejtat e njeriut dhe e shkuara”

Në kuadër të Projektit “Rinia shqiptare, të drejtat e njeriut dhe e shkuara” që zbatohet nga Instituti Studimeve Politike me mbështetjen e Ministrisë së Jashtme të Republikës Çeke, Fakulteti Drejtësisë zhvilloi një takim me studentë dhe pedagogë për të folur mbi krimet e komunizmit dhe drejtësinë tranzitore. Në këtë takim merrnin pjesë Ambasadori i Republikës […]

Gjyq imitues në Fakultetin e Drejtësisë/National Moot Court Competition

Më 24 Maj 2023, në ambjentet e Fakultetit të Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, u zhvillua gjyqi imitues në të Drejtën Penale, me pjesëmarrjen e një jurie të nderuar të përbërë nga 5 anëtarë, ku dy prej tyre shtetas Amerikanë, Z.Jay Shapiro dhe Z.Steven Kessler , profesionistë të ligjit me arritje të shumta në fushën e jurisprudencës, dy Profesorë […]

Leksion i hapur “Gjuha e Urrejtjes në Shqipëri”

Më datë 23.05.2023, në ambjentet e Fakultetit të Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, u zhvillua një leksion i hapur me nismën e Komitetit Shqiptar të Helsinkit. KShH po zbaton nismën “Kundër Gjuhës së Urrejtjes në Ballkanin Perëndimor”, e cila ka si qëllim të përgjithshëm të rrisë kapacitetin e Organizatave të Shoqërisë Civile aktive në vendet e Ballkanit […]

Konferenca Studentore Ndërkombëtare të organizuar nga Universiteti i Tiranës me temë “Kërkimi shkencor dhe edukimi në perspektivën e studentëve të rinj.

Në datat 18-19 maj 2023 u mbajt për herë të parë Konferenca Studentore Ndërkombëtare të organizuar nga Universiteti i Tiranës me temë “Kërkimi shkencor dhe edukimi në perspektivën e studentëve të rinj – UT flet me zërin e studentëve”. Dita e parë e konferencës ishte konceptuar në formën e një seance plenare të organizuar në […]

Fakulteti i Drejtësisë shpreh kënaqësinë për bashkëpunimin me studiuesin amerikan të Fulbright-it, Z. Jay Shapiro

Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, ka patur kënaqësinë të mirëpresë studiuesin amerikan të Fulbright-it, Z. Jay Shapiro për periudhën Mars-Maj 2023. Ai ka kontribuar me dijet dhe profesionalizmin e tij në zhvillimin e përbashkët të një sërë cikël leksionesh, në lëndë të ndryshme që studiohen në Fakultetin e Drejtësisë si “E Drejtë Penale”, “Ekzekutimi […]

Organizohet Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë “Të Drejtat e Njeriut, Kushtetuta dhe e Drejta Ndërkombëtare”, në bashkëpunim me Degën Shqiptare të International Law Association -ILA, Fakultetin e Drejtësisë-Universiteti i Evropës Juglindore, Fakultetin e Drejtësisë- Universiteti i Prishtinës, La Sapienza University, Link University.

Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, më 5 Maj 2023, organizoi Konferencën Shkencore Ndërkombëtare me temë “Të Drejtat e Njeriut, Kushtetuta dhe e Drejta Ndërkombëtare”, në bashkëpunim me Degën Shqiptare të International Law Association -ILA, Fakultetin e Drejtësisë-Universiteti i Evropës Juglindore, Fakultetin e Drejtësisë- Universiteti i Prishtinës, La Sapienza University, Link University. Në sesionin hapës […]