Qendra e Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (QKEDH), më datë 07 nëntor 2023, nëshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit me Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës me qëllim Parandalimin e Radikalizmit dhe Ekstremizmit të Dhunshëm.

Qendra e Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (QKEDH), më datë 07 nëntor 2023, nëshkroi marrëveshjen e bashkëpunimit me Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës me qëllim Parandalimin e Radikalizmit dhe Ekstremizmit të Dhunshëm. Gjatë takimit Prof. Asc. Dorina Hoxha shprehu gatishmërinë e institucionit që ajo përfaqëson për të bashkëpunuar në kuadër të kësaj marrëveshjeje. Ajo […]

Gjyq imitues në Fakultetin e Drejtësisë/National Moot Court Competition

Më 24 Maj 2023, në ambjentet e Fakultetit të Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, u zhvillua gjyqi imitues në të Drejtën Penale, me pjesëmarrjen e një jurie të nderuar të përbërë nga 5 anëtarë, ku dy prej tyre shtetas Amerikanë, Z.Jay Shapiro dhe Z.Steven Kessler , profesionistë të ligjit me arritje të shumta në fushën e jurisprudencës, dy Profesorë […]

Të paret edhe në Basketboll…

Federata Shqiptare e Sportit Universitar në mbështetje të aktiviteteve sportive te anetaresise! Universiteti i Tiranes organizoi sot kampionatin e Basketbollit-meshkuj midis stafit akademik te UT me pjesëmarrës: -Fakulteti i Shkencave Sociale 👏 -Fakulteti Ekonomik👏 -Fakulteti i Drejtësisë 👏 -Fakulteti i Shkencave të Natyrës👏 -Fakulteti i Gjuhëve të Huaja 👏 -Fakulteti  Histori-Filologji .👏 Nderuan me prezencen […]

Workshop “Liria e Medias në Shqipëri”

Fakulteti i Drejtësisë, pavarësisht vështirësive që të gjithë po jetojmë,  teknoligjinë e informacionit ka vendosur ta përdor jo vetëm për mësimdhënien por edhe për zhvillimin e aktivitete të ndryshme kërkimore-shkencore me qëllim informimin mbi zhvillimet më të rëndësishme në vendin tonë, nxitjen e debatit akademik dhe dhënien e kontributit të stafit të tij akademik mbi […]

*Konkursi Rajonal Gjyqi Imitues

Skuadra përfaqësuese e Fakultetit të Drejtësisë të Universitetit të Tiranes (Ad Victoriam – emërtimi gjatë konkursit) e përbërë nga studentët: Artemida Hoxhaj, Joani Leka, Paola Ibraj, Elvis Tosuni, Silvana Rusi, Alban Avdulla dhe nën trajnimin e pedagogëve: Oriona Muçollari, Erind Merkuri dhe Nadia Rusi përfaqësoi Shqipërinë në Konkursin Rajonal Gjyqi Imitues (Regional Moot Court Competition) […]

*Reforma në sistemin e drejtësisë, sfidë dhe domosdoshmëri për integrimin në BE.

Në datën 30 janëar 2017 në ambjentet e Fakultetit të Drejtësisë, auditori nr.402, u zhvillua Konfernca Shkencore, “Reforma në sistemin e drejtësisë, sfidë dhe dmosdoshmëri për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian”, organizuar nga Instituti për Studime Ligjore “Benussi” dhe Fakulteti i Drejtësisë i Universitetit të Tiranës. Në të qenë të pranishëm anëtarë të stafit […]

*Reforma Kushtetuese e sistemit gjyqësor në R.SH. Reflektime e përqasje me sistemin italian.

Organizuar nga Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës në bashkëpunim me Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti “La Sapienza”, Romë, 15 Dhjetor 2016.  Në 15 dhjetor 2016 Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës në bashkëpunim me Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti “La Sapienza”, Romë, organizuan një konferencë të përbashkët shkencore ndërkombëtare që u zhvillua në ambientet e Fakultetit të Drejtësisë, Universiteti […]