Hapet thirrja për aplikime për shkollën verore frëngjishtfolëse mbi Marrëdhëniet Ndërkombëtare, të organizuar me Universitetin Politehnica të Bukureshtit, nga data 1 deri më 5 korrik, në Bukuresht.

Përfaqësia për Evropën Qendrore dhe Lindore e Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë (OIF) ka informuar se ka hapur thirrjen për aplikime për shkollën verore frëngjishtfolëse mbi Marrëdhëniet Ndërkombëtare, të organizuar me Universitetin Politehnica të Bukureshtit, nga data 1 deri më 5 korrik, në Bukuresht. Kandidatët duhet të jenë nga mosha 20 deri në 28 vjeç dhe […]

Sesion i hapur: Gjetje paraprake të studimit të doktoratës me temë “Analizë krahasuese e instrumenteve dhe standardeve ndërkombëtare për votimin si e drejtë universale”

Doktoranti Ilir Barjaba, kandidat për mbrojtjen e doktoratës pranë Departamentit të së Drejtës Publike, FD, UT, paraqiti në një sesion të hapur me pjesëmarrjen e studentëve dhe pedagogëve, disa nga gjetjet paraprake të studimit me temë: “Analizë krahasuese e instrumenteve dhe standardeve ndërkombëtare për votimin si e drejtë universale”. Analiza e ndikimit që ka zgjerimi i […]

Me datë 09.04.2024, në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës, u zhvillua një takim me përfaqësues të Ambasadës Franceze në Tiranë, mbi ecurinë dhe perspektiven e anëtarësimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Në datën 09.04.2024, në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës, u zhvillua një takim me përfaqësues të Ambasadës Franceze në Tiranë, mbi ecurinë dhe perspektiven e anëtarësimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian. Takimi u përshëndet nga Zv.Dekanët e Fakultetit të Drejtësisë, Dr.Erjon Muharremaj dhe Prof.Asoc.Jonad Bare të cilët vlerësuan kontributin që japin këto takime […]

Trajnim me Prof. Monika Hanley

Trajnim me Prof. Monika Hanley Ju informojmë se më datë 15 prill 2024 aktiviteti do te mbahet ne oren 13:00-15:00 dhe po ashtu tematika ka ndryshuar pasi do te trajtohet Etika ne Kerkimin shkencor. Regjistrimi per studentet e interesuar do te behet ne https://qzhp.unitir.edu.al/courses/seance-trajnuese-media-literacy-and-disinformation/, link i aksesueshem ne Portalin e Qendres per Zhvillim Profesional ne UT.

MUNDËSI PRAKTIKE MËSIMORE NË DEPARTAMENTIN LIGJOR

Rr. Ibrahim Rugova, Pallati 64 Tirana, Albania                                                                                       gsainfo@gsa.al www.gsa.al     MUNDËSI PRAKTIKE MËSIMORE NË DEPARTAMENTIN LIGJOR   Shoqëria GSA shpk është një nga shoqëritë kryesore në Shqipëri në fushën e energjisë dhe prodhimit të Ferrokromit. Në klasifikimin e Revistës Monitor për vitin 2023, shoqëria GSA shpk renditet si shoqëria e 5-të më e […]

Trajnim me studentet e Fakultetit te Drejtesise me date 29 prill 2024 ora 11:00, (  Salla 402) ne mjesidet e FDUT ku tema e diskutimit do te jete “Kuadri ligjor ne fushen e pronesise intelektuale si dhe raste konkrete nga praktika shqiptare”.

Trajnim me studentet e Fakultetit te Drejtesise me date 29 prill 2024 ora 11:00, (  Salla 402) ne mjesidet e FDUT ku tema e diskutimit do te jete “Kuadri ligjor ne fushen e pronesise intelektuale si dhe raste konkrete nga praktika shqiptare”. Ne kete takim do te marrin pjese perfaqesues nga Drejtoria e Pergjithshme e Pronesise […]

Njoftohen të gjithë studentët e Programit Master Shkencor në të Drejtë Penale dhe Programin e Integruar Master i Shkencave në Drejtësi,të cilët kanë zgjedhur për të mbrojtur temën e diplomës me Prof.Asoc.Dorina Hoxha të paraqiten ditën e premte datë 05/04/2024, ora 10:30 tek salla Doktorale për të komunikuar mbi temat e diplomës .

Njoftim! Njoftohen të gjithë studentët e Programit Master Shkencor  në të Drejtë Penale dhe Programin e Integruar Master i Shkencave në Drejtësi,të cilët kanë zgjedhur për të mbrojtur temën e diplomës me Prof.Asoc.Dorina Hoxha të paraqiten ditën e premte datë 05/04/2024, ora 10:30 tek salla Doktorale për të komunikuar mbi temat e diplomës.

Lista emerore e studenteve qe perfitojne perjashtim  te ciklit te pare si dhe trajtimin me burse financiare te studenteve te ciklit te pare.

Lista emerore e studenteve qe perfitojne perjashtim  te ciklit te pare si dhe trajtimin me burse financiare te studenteve te ciklit te pare.Per studentet qe perfitojne burse financiare duhet te hapin nje llogari bankare ne banken Credins dhe ta dergojne te skanuar/fotografuar ne emailin e zyres se finances se fakultetit : financa@fdut.edu.al. Studentet te cilet […]

Me date 09.04.2024, ora 11:00 – 13:00 ne ambjentet e Fakultetit te Drejtesise, prane salles 402, do te zhvillohet leksioni i hapur me teme: “A ekzistojne zhvillime te reja per anetaresimin ne BE?”

Me date 09.04.2024, ora 11:00 – 13:00 ne ambjentet e Fakultetit te Drejtesise, prane salles 402, do te zhvillohet leksioni i hapur me teme: “A ekzistojne zhvillime te reja per anetaresimin ne BE?” Ky leksion i hapur zhvillohet me mbeshtetjen e Fakultetit te Drejtesise dhe Ambasades Franceze. Lektore do te jene: Z. Lukáš Macek është drejtor […]

ELSA NEGOTIATION COMPETITION (ENC) 2nd EDITION, zhvillohet nga ELSA Albania në bashkëpunim me studion prestigjioze të konsulencës ligjore Frost & Fire Consulting

ELSA NEGOTIATION COMPETITION (ENC) 2nd EDITION, zhvillohet nga ELSA Albania në bashkëpunim me studion prestigjioze të konsulencës ligjore Frost & Fire Consulting. Edicioni i parë u zhvillua për vitin akademik 2022-2023 dhe fitues u shpall Ekipi i Fakultetit të Drejtësisë së Universitetit të Tiranës. Konkursi konsistonte në simulimin e një procesi negociator që zhvillohej mes […]