Hapet thirrja për aplikime për bursa për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Aristotel të Selanikut, Greqi, për semestrin e parë të vitit akademik 2024- 2025.

Hapet thirrja për aplikime për bursa për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Aristotel të Selanikut, Greqi, për semestrin e parë të vitit akademik 2024- 2025. Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Aristotel të Selanikut, Greqi, për semestrin […]

Njoftim për miratimin e datës 15 Mars 2024 si ditë pushimi.

Data 15 mars 2024, do të jetë ditë pushimi në të gjitha njësitë përbërëse të Universitetit të Tiranës. Për personelin akademik, zëvendësimi i kësaj dite pune, sipas kalendarit mësimor, do të bëhet në datën 19 mars 2024, ose në datën 26 mars 2024. Për personelin ndihmësakademik, zëvendësimi i kësaj dite pune, do të bëhet në […]

Shqetësimet emocionale tek studentët.

Ankthi, depresioni dhe stresi prekin studentët e universitetit më shumë se kolegët e tyre që punojnë. Sipas hulumtimit të kryer nga University College London, i publikuar në vitin 2023 në revistën Lancet public health, pa u regjistruar në universitet, moshat 18 dhe 19 vjeç do të reduktonin rrezikun e ankthit dhe depresionit me 6%. Arsyeja? […]

Programi i Bursave te Universitetit ADA ne Baku.

Ambasada e Azerbajxhanit ne Republiken e Shqiperise iu percjell me poshte programin e bursave te Universitetit ADA ne Baku, Ju ftojme qe t’ua percillni kete mundesi studenteve tuaj nese jane te interesuar. Per cdo informacion mund te shkruani ne adresen zyrtare te  Ambasades se Republikes se Azerbajxhanit ne Shqiperi, tirana@mission.mfa.gov.az

“Trajnimi mbi Meritokracine ne Karrierat Gjyqesore”

Konsorciumi i udhëhequr nga Instituti për Studime Publike & Ligjore (IPLS) në kuadër të projektit “Gjyqësori në Fokus”, organizoi trajnimin e rradhës për studentët e Fakultetit të Drejtësisë, Universitetit i Tiranës. Mbajtur me datë 05.03.2024, trajnimi u ofroi studentëve një qasje të thelluar mbi temën e “Meritrokacia në Karrierat Gjyqësore”. Ky modul trajnimi u moderua […]

HAPJA E APLIKIMEVE PËR EDICIONIN E DYTË TË KONKURSIT TË NEGOCIMIT!

SHPALLET HAPJA E APLIKIMEVE PËR EDICIONIN E DYTË TË KONKURSIT TË NEGOCIMIT! Pas suksesit mbresëlënës të vitit të shkuar, ELSA Albania, me nismën dhe bashkëpunimin e ngushtë të studios prestigjoze të konsulencës ligjore Frost & Fire Consulting, ka vendosur të sjellë edhe këtë vit ELSA Albania Negotiation Competition (ENC) – një konkurs negocimi që u […]

Ceremonia e Prezantimit Të Kolegëve Më Të Rinj

Në ambjentet e Fakultetit të Drejtësisë u zhvillua ceremonia e prezantimit të kolegëve më të rinj, të cilët njëherazi zgjerojnë kapacitetet e fakultetit si dhe qasjen ndaj kërkimit shkencor dhe përvojën akademike ndaj të studentëve. Në ceremoni ishte dhe Rektori i Universitetit të Tiranës, Prof. Dr. Artan Hoxha.    Rektori në fjalën e tij u ndal […]