NJOFTIM PËR PJESËMARRJE NË KONKURS ARBITRAZHI.

NJOFTIM PËR PJESËMARRJE NË KONKURS ARBITRAZHI Prej disa vitesh Fakulteti i Drejtësisë së UT, ka marrë pjesë në konkursin e Arbitrazhit Tregtar Ndërkombëtar “WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT”, i cili ka për qëllim të nxisë studentët e drejtësisë të studiojnë dhe zbatojnë të drejtën mbi shitjen ndërkombëtare të mallrave dhe arbitrazhin. Ky konkurs zhvillohet në dy […]

Zyra e Karrierës në bashkëpunim me Centre For Legal Empowerment zhvilloi më dt. 21 Maj 2024: Organizoi diskutimin në një grup studentësh me temë: Nga leksionet mbi ligjin tek rastet në praktikë.

Zyra e Karrierës në bashkëpunim me Centre For Legal Empowerment zhvilloi më dt. 21 Maj 2024: Organizoi diskutimin në një grup studentësh me temë: Nga leksionet mbi ligjin tek rastet në praktikë. Qëllimi i të cilit ishte: – Identifikim i bazës ligjore për zgjidhjen e një kazusi? – Si të aksesonin ligjet e përditësuara dhe/ose ligjin e kohës […]

Njoftohen te gjithe studentet e Fakultetit te Drejtesise te te gjitha programeve te verifikojne emrat e tyre ne listat e afishuara prane ambientit te fakultetit tek stenda KZF kati i pare.

Njoftohen te gjithe studentet e Fakultetit te Drejtesise te te gjitha programeve te verifikojne emrat e tyre ne listat e afishuara prane ambientit te fakultetit tek stenda KZF kati i pare. Kerkesat per korrigjim pranohen prane sekretarise mesimore deri me 31.05.2024 ora 14:00.

Vijojmë me shpërndarjen e linkut të pyetësorit për studentët për vlerësimin e brendshëm të cilësisë.

Vijojmë me shpërndarjen e linkut të pyetësorit për studentët për vlerësimin e brendshëm të cilësisë. Qëllimi i këtij pyetësori është që të marrë përshtypjet e studentëve në lidhje me cilësinë e arsimit në kuadër të vlerësimit të cilësisë së programeve akademike, burimet e të nxënit, cilësinë e mësimdhënies, kontributin e studentit, pedagogun dhe detyrat për […]

Takim i hapur me University of Central Missouri, Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

Bazuar në iniciativën e ndërmarrë nga University of Central Missouri në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si dhe me mbështetjen e Ambasadës Amerikane në Shqipëri, një delegacion me përfaqësues nga ky universitet, ka realizuar me datë 21.05.2024, një takim të hapur në formë workshop-i me pedagogë dhe studentë të programeve të studimit në drejtësi, kryesisht […]

Fakulteti i Drejtësisë, UT mori pjesë në edicionin e dytë të University Law Competition organizuar nga Halimi Foundation Institute

Fakulteti i Drejtësisë, UT mori pjesë në edicionin e dytë të University Law Competition organizuar nga Halimi Foundation Institute. Në këtë konkurs, FDUT u përfaqësua nga studentët Xhane Veizi, Ohri Muça dhe Safete Qato nën mentorimin e Prof.Asoc.Dr Nadia Rusi. Në përfundim të konkursit, FDUT u vlerësua me çmimin Best Memorial: Written Submission duke vlerësuar […]

Takim i hapur midis Universitetit Central Missouri dhe Departamentit të së Drejtës Penale.

Ditën e martë, data 21.05.2024, ora 09:30,në sallën 409 do të zhvillohet një takim i hapur midis Universitetit Central Missouri dhe Departamentit të së Drejtës Penale, ku do të marrin pjesë 10 antarë të personelit akademik të këtij fakulteti dhe 30 studentë.

Mbështetja psikologjike në FDUT

Mbështetja psikologjike në FDUT Programi i shërbimit të mbështetjes psikologjike në FDUT Mirëseardhja dhe konsultimi fillestar. Konsulenca fillestare përbëhet nga një intervistë fillestare njohëse dhe synon kryesisht t'u ofrojë studentëve një hapësirë ​​dhe kohë për të ekspozuar hapur problemin e tyre, në një klimë të orientuar drejt dëgjimit, respektit dhe mungesës së gjykimit. Me ndihmën […]