.

Me datë 18.03.2022, në Fakultetin e Drejtësisë se Universitetit te Tiranës, u zhvillua një takim me Ambasadoren Franceze Elisabeth Barsacq mbi Perspektiven europiane te Shqiperise dhe te vendeve te Ballkanit ne kuadrin e Presidences Franceze te BE. Në këtë takim ishin të pranishëm dhe Rektori i Universitetit të Tiranës, Prof. Artan Hoxha, drejtues, pedagogë e studentë të Fakultetit.

Rektori i Universitetit të Tiranës, Prof. Artan Hoxha vlerësoi bashkepunimin me Universitetet Franceze si ai i Poitiers ne nxitjen e shkembimeve dhe levizshmerise se pedagogeve dhe studenteve te te dy vendeve. Zevendes Dekania e Fakultetit te Drejtesise Prof. Iva Zajmi tha se sot zgjerimi me vendet e Ballkanit Perendimor eshte edhe nje mision per sigurine e rajonit. Ambasadorja Barsacq theksoi se Franca po nxit uljen e skepticizmit te qytetareve europiane per anetaresimin e Vendeve te Ballkanit Perendimor dhe po mbeshtet aneresimin e shpejte te tyre. 27 vende anetare te BE jane dakord per hapjen e bisedimeve me Shqiperine dhe se ky proces do te bazohet ne merita. Aktiviteti zgjoi interesin e studentëve dhe të të gjithë pjesmarrësve.

 

Leave A Comment