.

Dita Kombëtare e Drejtësisë 2021 Reflektim mbi zhvillimet dhe të ardhmen e Drejtësisë Shqiptare

 

 

Tiranë, më. 10.05.2021

Ora: 12.00 – 13.30

 

 

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Learn More | Meeting options

 

 

Online Meeting Microsoft Teams

 

                                    Moderator

                                    Dr. Adea Pirdeni

 

12:00 – 12:10            Hapja e Takimit

                                     Prof. Dr. Sokol Mëngjesi, Dekani i Fakultetit të Drejtësisë

 

12:10 – 12:20             “Kanuni i zhurisë” akti i parë juridik për organizimin dhe                                 funksionimin e sistemit juridik në shtetin e pavarur shqiptar.

                                    Prof. Dr. Aurela Anastasi

 

12:20 – 12:30            Kanuni për Gjykatat e Drejtësisë në Shqipëri (1914) –                                                Reforma në drejtësi në kohën e Princ Vidit.

                                    Dr. Erind Mërkuri, Lektor i së Drejtës Kushtetuese

 

12:30 – 12:40            Përafrimi i legjislacionit në kuadër të negociatave për                                               anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian

                                      Dr. Fjoralba Caka, Lektore e së Drejtës Europiane

 

12:40 – 12:50           Bashkëpunimi i Fakultetit të Drejtësisë dhe Ministrisë së                                        Drejtësisë në zhvillimin progresiv të së drejtës.

                                    Prof. Dr. Evis Alimehmeti, Profesore e së Drejtës Publike

 

12:50 – 13:00            Reforma në Drejtësi dhe perspektiva e drejtësisë                                                        shqiptare

                                      Dr. Etilda Gjonaj, Ministre e Drejtësisë

 

13:00 – 13:30              Pyetje & Përgjigje / Mbyllja e takimit

Leave A Comment