• 01 dhe 02 Janar Festat e Vitit të Ri
 • 14 Mars Dita e Verës
 • 22 Mars Dita e Nevruzit
 • 16 Prill E diela e Pashkëve Katolike & E diela e Pashkëve Ortodokse
 • 17 Prill (E hëna e Pashkëve Katolike & E hëna e Pashkëve Ortodokse)*
 • 01 Maj Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve
 • 25 Qershor **Dita e Bajramit të Madh
 • 26 Qershor (E hëna e Bajramit të Madh)*
 • 1 Shtator **Dita e Kurban Bajramit
 • 19 Tetor Dita e Lumturimit të Nënë Terezës
 • 28 Nëntor Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
 • 29 Nëntor Dita e Çlirimit
 • 08 Dhjetor Dita Kombëtare e Rinisë
 • 25 Dhjetor Krishtlindjet

*Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi.

**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.