26/05/2023

NJOFTIM PER CEREMONINE E DIPLOMIMIT

Të dashur studentë, të diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës në vitin akademik 2020-2021 dhe 2021-2022! Pasi keni konfirmuar pjesmarrjen tuaj ne Ceremonine e […]
26/05/2023

“Rinia shqiptare, të drejtat e njeriut dhe e shkuara”

Në kuadër të Projektit “Rinia shqiptare, të drejtat e njeriut dhe e shkuara” që zbatohet nga Instituti Studimeve Politike me mbështetjen e Ministrisë së Jashtme të […]
25/05/2023

Percjellje informacioni mbi aktivitetin “Hellenie-Albanian Career Day”

  Departamenti i Gjuhës Greke i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës në bashkëpunim me Ambasadën e Greqisë në Tiranë, më datë 29 […]
22/05/2023

Përcjellje informacioni mbi thirrjen për kandidatura për programet e bursave të studimit të Qeverisë Franceze!

Universiteti i Tiranës është informuar nga Ambasada e Francës në Shqipëri se janë hapur thirrjet për kandidatura për programet e bursave të studimit të Qeverisë Franceze. […]
12/05/2023

Datat e Provimeve Sezoni Verës dhe Paradiploma

Regjistrimi i provimeve për sezonin e verës do të kryhet në sistemin E-student për vitet akademike 2019, 2020, 2021 dhe 2022.   Ciklet e tjera akademike […]
11/05/2023

Ambasada Amerikane ka hapur thirrjen lidhur me programet Fulbright për vitin 2024 – 2025.

Programi Fulbright për studiues (Fulbright Visiting Scholar Program) është një program post-doktoral që zgjat tre deri në gjashtë muaj dhe u jep mundësi studiuesve të rinj apo […]

Rreth fakultetit

Fakulteti i Drejtësisë është themeluar në vitin 1954, me emrin “Instituti i Lartë Juridik”. Pas krijimit të Universitetit Shtetëror të Tiranës, Instituti i Lartë Juridik u përfshi në këtë Universitet, si një nga të shtatë fakultetet, me emrin “Fakulteti i Drejtësisë”.Në vitin 1965, u riorganizua dhe u quajt “Fakulteti i Shkencave Politike dhe Juridike”, ku u përfshinë dega e shkencave politike dhe ajo e drejtësisë. Këto degë përgatitnin, përkatësisht, specialistë të profilit politik për organet qendrore e lokale të pushtetit dhe juristë për organet e drejtësisë dhe të administratës shtetërore. Në vitin 1967, pranë këtij Fakulteti u çel edhe dega e gazetarisë, e cila përgatiste gazetarë për organet e shtypit dhe të Radio-Televizionit Shqiptar. Në vitin 1991, dega e drejtësisë u nda nga ajo e filozofisë, e cila kishte zëvendësuar degën e shkencave politike. U krijuan kështu dy fakultete të veçanta, ndërsa dega e gazetarisë u transferua në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë.